GREEN SOUP WITH GARLIC BASIL CROUTONS

posted on: August 30, 2012

This is a very green soup. All the parents teach their children that eating greens is a must. This soup is so incredibly fresh, light and delicious yet simple and quick to make that you will want to cook and eat it even more and more!


IMG_2308 copy


Ingredients:

2 handfuls of sorrel
a handful of carrot leaves
1 medium zucchini, cut in cubes
2 pieces of whole wheat bread
2 cloves of garlic
a few basil leaves
olive oil
sea salt
flax seeds for serving (optional)

Method:

Bring a pan of salted water to the boil. Add your sorrel, carrot leaves and zucchini and cook them for just 15 min until the vegetables soften. When ready, put the soup in a blender or food processor and puree it.

To make croutons heat some olive oil in a pan, cut your whole wheat bread in cubes and put it to the pan. While the bread is frying smash and chop the garlic and basil leaves. In a minute before the croutons are ready (you want to get this tender golden crust) add the garlic and basil to the pan and enjoy the flavor that will fill your kitchen!

To serve add the croutons to the plates of soup and sprinkle with flax seeds.


Bon Appétit!




Click “Continue” for recipe in Russian


Зеленый суп с чесночно-базиликовыми гренками

Ингредиенты:

2 пучка щавеля
1 пучок морковной ботвы (только мягкие листья без стеблей)
1 средний кабачок
2 куска цельнозернового хлеба
2 зубчика чеснока
несколько листьев базилика
оливковое масло
морская соль
льняные семена (необязательно)

Способ приготовления:

Щавель, морковную ботву и кабачок забрасываем в кипящую соленую воду и варим мин 10-15, пока овощи не размягчатся. Потом измельчаем суп в блендере - и по тарелочкам. Для гренок режем кубиками цельнозерновой хлеб, забрасываем его в нагретую сковородку с оливковым маслом, и пока хлеб жарится до румяной корочки, давим и мелко нарезаем чеснок и базилик. За пару минут до готовности хлеба добавляем их в сковородку и наслаждаемся ароматами, наполняющими кухню. Гренки кладем в суп, сверху посыпаем льняными семечками - и bon appétit! Желудок скажет вам огромное спасибо за здоровый обед и заботу!

1 comm.:

  1. Nice soup. Come join my event sometime.......

    You are welcome to join in my monthly food blogger event THE SOUP KITCHEN, here for entry details and current theme. New theme each month. All bloggers are welcome, hope to see you participate soon.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

GOOD FOOD All rights reserved © Blog Milk Powered by Blogger