THE SOFTEST GARLIC KNOTS EVER

posted on: November 20, 2012

Garlic Knots are an awesome way to enrich any meal using them instead of regular breads. Certainly a properly and freshly baked bread is a great treat itself, needless to say it's a great addition to a dinner but there are moments when you want your bread in a special way. And here come these softest garlicky little buns, absolute love. Everyone will adore them!

049 Garlic Knots

Ingredients (makes 60-65 knots):

For the dough:

3 cups bread flour
1 cup whole wheat flour
300 ml lukewarm water
1 tablespoon sugar
4 tablespoons olive oil
1 tablespoon sea salt
1 1/2 teaspoon dried yeast

For the glaze:

6 tablespoons olive oil
2 garlic cloves
1 teaspoon thyme leaves
2 teaspoons dried oregano

Method:

In a cup mix water, sugar and yeast and let it stand for a while to let the yeast start working. Sieve the flours and salt on to a work surface and with a hand make a well in the middle. After the liquid mixture becomes bubbly pour it into the well and start mixing it into the flour first with a fork, then with your hands, you will feel when it's time to switch to the hands - it will be simply too hard to use a fork. When combined add olive oil and knead smooth, soft and elastic dough.

Not feeling sure about kneading the dough by yourself? Or maybe you're short of time? No problem! Use a food processor! I honestly love kneading the dough but there's no shame to turn to automatic kneading, that's what these machines were invented for!

046 Garlic Knots

Place the dough in a large oiled bowl, turn it to coat, cover with a damp cloth or plastic wrap and set aside in a warm place for about an hour until the dough has doubled in size.

Remove the dough from the bowl to a flour-dusted surface and knead it again to push the air out. The dough is done: use it immediately, freeze it or keep in the fridge until required.

For our buns divide the dough up into little balls around 3 cm in diameter, you will get about 60-65 balls. Keeping the balls covered with a towel to prevent them from drying shape each of them into a rope and tie into a knot bringing the end lying on the top underneath the knot.

Place the knots to a baking tray lined with parchment paper and lightly floured, cover with a kitchen towel and let rise for another 50 minutes.

047 Garlic Knots

Bake the knots for half an hour at 180 C.

To make the glaze heat olive oil in a pan over medium heat. Smash and chop garlic and add it to the pan along with the herbs removing the pan from the heat immediately. We do not want to fry garlic but we want it to become soft and tender and to give the herby-garlicky flavour to the oil.

Cover the knots with the glaze, sprinkle with sea salt flakes and dig in. Absolute love.

048 Garlic Knots

Bon Appétit!

Нажмите "Continue" для рецепта на русском языке >>

Самые нежные чесночные булочки

Чесночные булочки-узелки - потрясающий способ разнообразить любой обед или ужин, заменив ими обычный хлеб. Безусловно, хорошо и свежевыпеченный хлеб - само по себе лакомство, чего уж говорить о том, как вкусно с ним обедать, но всегда приходит момент, когда хочется не просто хлеба, а особенного хлеба. И вот тогда приходят на помощь эти маленькие нежные чесночные булочки, просто чудо. Все будут в восторге, вот увидите!

049 Garlic Knots

Ингредиенты (получается 60-65 маленьких булочек):

Для теста:

3 чашки хлебной муки
1 чашка цельнозерновой муки
300 мл чуть тепловатой воды
1 столовая ложка сахара
4 столовые ложки оливкового масла
1 столовая ложка морской соли
1 1/2 чайной ложки сухих дрожжей

Для глазури:

6 столовых ложек оливкового масла
2 зубчика чеснока
1 чайная ложка листьев тимьяна
2 чайных ложки сушеного орегано

Способ приготовления:

Смешайте в чашке теплую воду, сахар и дрожжи и дайте постоять немного, чтобы дрожжи начали работать. Просейте муку и соль на рабочую поверхность и сделайте небольшой колодец в центре. Когда жидкость начнет пузыриться (это работают дрожжи!), вылейте ее в колодец и начните смешивать с мукой сначала вилкой, а затем руками. Вы поймете сами, когда придет время замешивать руками - будет просто слишком трудно продолжать вилкой. Затем добавьте оливковое масло и вымесите гладкое, мягкое и эластичное тесто.

Не очень уверены насчет вымешивания теста руками? Или, может, у вас не слишком много времени? Нет проблем, используйте кухонный комбайн! Я, честно говоря, просто обожаю вымешивать тесто самостоятельно, но нет ничего страшного в обращении к автоматике - для этого же и были созданы эти чудесные кухонные машины!

046 Garlic Knots

Поместите тесто в большую миску, слегка смазанную маслом, немного покатайте его по миске, чтобы покрылось маслом, накройте влажным полотенцем и оставьте в теплом месте примерно на час, пока тесто не увеличится в объеме.

Выложите поднявшееся тесто на присыпанную мукой поверхность и вымесите его снова, выбивая из него пузырьки воздуха. Тесто готово: можете использовать его сразу же, а можете заморозить или хранить в холодильнике, пока оно не понадобится.

Для наших булочек разделите тесто на маленькие шарики около 3 см в диаметре, получится около 60-65 шариков. Держа их накрытыми полотенцем, чтобы не высохли, раскатайте руками каждый шарик в "колбаску" и завяжите ее в узелок, завернув конец, который окажется сверху, под низ узелка.

Выложите булочки на противень, застеленный бумагой для выпечки и немного присыпанный мукой, накройте полотенцем и дайте подняться еще 50 минут.

047 Garlic Knots

Выпекайте булочки в течение получаса при 180 C.

Для глазури нагрейте на среднем огне оливковое масло в сковороде. Раздавите и нарубите чеснок и добавьте его в сковороду вместе с травами и тут же уберите сковороду с огня. Нам не нужно жарить чеснок, но нам нужно, чтобы он размягчился и стал нежным, а масло впитало аромат чеснока и трав.

Полейте готовые булочки глазурью, посыпьте крупной морской солью - и вперед! Потрясающее удовольствие!

048 Garlic Knots

Bon Appétit!

1 comm.:

Powered by Blogger.

GOOD FOOD All rights reserved © Blog Milk Powered by Blogger