CARROT GINGER SOUP

posted on: November 22, 2012

This soup is a perfect warmer for any cold season meal. It's light, it's low-calorie, at the same time it's still comforting and so pleasant to eat. The ginger gives the soup incredible warmth that goes straight to your heart while you receive vitamins and fiber from carrots and apples, it's like a brand new comfort take on vitamins, you should definitely give yourself this treat!

Carrot Ginger Soup

Ingredients (serves 5):

4 medium carrots
1 medium apple
2 cm long ginger root
1 big onion
1 tablespoon thyme leaves
sea salt and freshly ground black pepper
olive oil
Worcestershire sauce, chopped parsley and almonds to serve

Method:

Roughly chop your carrots, apple and onion, peel and finely chop the ginger root. Heat olive oil in a big heavy-bottomed pan over medium heat. Add the chopped vegetables to the pan along with thyme leaves, add sea salt and pepper and cook over medium heat covered with a lid stirring occasionally for 20-25 minutes until the apple breaks down and the vegetables start to brown.

After that pour in the pan just enough water to cover the vegetables. Bring to the boil and cook over low heat stirring occasionally until the vegetables are soft. When done remove from the heat and puree in a blender.

Carrot Ginger Soup

Serve with a few drops of Worcestershire sauce, chopped parsley and almonds and fresh bread. Parsley and almonds are really an option but I highly recommend using Worcestershire sauce as it perfectly balances the overall sweetness of the soup.

Carrot Ginger Soup

Bon Appétit!

Нажмите "Continue" для рецепта на русском языке >>

Морковно-имбирный суп

Этот суп - как мягкая грелка, согреет в любой холодный сезон! Он легкий, низкокалорийный и при этом такой приятный на вкус. Имбирь придает супу невероятную теплоту, которая идет прямиком в ваше сердце, пока вы получаете необходимые витамины и клетчатку от моркови и яблок. Это как свежий взгляд на полезную еду, обязательно побалуйте себя этим лакомством!

Carrot Ginger Soup

Ингредиенты(5 порций):

4 средние морковки
1 среднее яблоко
кусочек корня имбиря длиной в 2 см
1 большая луковица
1 столовая ложка листьев тимьяна
морская соль и свежемолотый черный перец
оливковое масло
вустерский соус, нарубленные петрушка и миндаль для сервировки

Способ приготовления:

Нарубите морковь, яблоко и лук, почистите корень имбиря и мелко нарежьте его. Разогрейте оливковое масло на среднем огне в большой кастрюле с толстым дном. Положите овощи и листья тимьяна в кастрюлю, добавьте морскую соль и перец и готовьте их на среднем огне под крышкой, постоянно помешивая, в течение 20-25 минут, пока яблоки не превратятся в пюре, а овощи не начнут темнеть.

Затем добавьте в кастрюлю воды, достаточное количество, чтобы покрыть овощи. Доведите до кипения и продолжайте готовить на маленьком огне, постоянно помешивая, пока овощи окончательно не размягчатся. Снимите с огня и измельчите в пюре в блендере.

Carrot Ginger Soup

Перед подачей плесните в каждую тарелку несколько капель вустерского соуса и добавьте нарубленную петрушку и миндаль. Притом, что петрушка и миндаль идут на ваше усмотрение, я очень рекомендую обязательно использовать вустерский соус, так как он прекрасно сбалансирует общую сладковатость супа.

Carrot Ginger Soup

Bon Appétit!

0 comm.:

Post a Comment

Powered by Blogger.

GOOD FOOD All rights reserved © Blog Milk Powered by Blogger