REALLY QUICK HOT ROASTED FISH

posted on: November 29, 2012

This recipe was originally developed by my inspirational chef Jamie Oliver for his 30 minute meals. Usually I never take a recipe and just cook accordingly but change it here and there and sometimes so much that only the name of the dish remains the same.

Here I just took it and made it. The recipe is originally made with sardines but it goes greatly with other small fish like cod or vendace either. I took vendace, I love this fish for its almost sweet tender taste.

Quick Hot Roasted Fish

Ingredients:

4-5 small fish, scaled and gutted (about 85 g each)
4 garlic cloves
1 lemon
1 fresh red chilli
a bunch of flat-leaf parsley
1 teaspoon fennel seeds
extra virgin olive oil
sea salt and freshly ground black pepper

Method:

Preheat the oven to 220 C. Place your fish into a large baking tray.

Quick Hot Roasted Fish

Smash and roughly chop your garlic and add it your baking tray. Squeeze a whole lemon over the fish and add the halves to the tray, cut side up. A tip how to easily squeeze a lemon (particularly important for women): roll a lemon at the table, pressing it down with your hand. It will soften and the juice will just come out at once as you cut it!

Quick Hot Roasted Fish

Finely slice your chilly, remember to deseed it if you don't like your fish too hot, and add the chilly to the baking tray.

Quick Hot Roasted Fish

Take your parsley, chop the stalks, reserve the leaves. Add the chopped stalks together with fennel seeds to the baking tray, sprinkle with sea salt and freshly groung black pepper and generously add good quality olive oil.

Quick Hot Roasted Fish

Now toss the fish with your hands, so that all you've added to the tray gives the most of their flavor to the fish. Place the tray to the top shelf of the oven and roast your fish for around 15 minutes until it's golden and crispy.

Quick Hot Roasted Fish

Serve with a simple vegetable side salad. Just take any fresh vegetables that you have in your fridge, chop them along with the parsley leaves that you reserved earlier and dress them squeezing the juice remaining in roasted lemons.

Bon Appétit!



Нажмите "Continue" для рецепта на русском языке >>

Очень быстро запеченная рыба

Это рецепт Джейми Оливера, который появляется в его обедах за 30 минут. Обычно я никогда не беру рецепт и просто готовлю его, но меняю что-то здесь и там, и иногда так сильно, что от изначального блюда остается одно название.

Здесь же я просто взяла и приготовила. В оригинальном рецепте используются сардины, но блюдо прекрасно получается и с другой небольшой рыбой вроде трески или ряпушки. Я взяла ряпушку - у этой рыбы отличный практически сладкий нежный вкус.

Quick Hot Roasted Fish

Ингредиенты:

4-5 небольших рыбок, очищенных от чешуи и выпотрошенных (около 85 г каждая)
4 зубчика чеснока
1 лимон
1 свежий красный перец чили
небольшой пучок петрушки
1 чайная ложка семян фенхеля
оливковое масло extra virgin
морская соль и свежемолотый черный перец

Способ приготовления:

Разогрейте духовку до 220 С. Положите очищенную рыбу на большой противень.

Quick Hot Roasted Fish

Раздавите и крупно нарубите чеснок и добавьте его в противень. Выжмите целый лимон на рыбу и положите туда же половинки лимона, срезанной стороной вверх. Полезный совет, как легко выжать лимон (особенно актуально для женщин!): покатайте целый лимон на столе, прижимая его ладонью. Он размягчится и весь сок тут же выйдет наружу, как только вы его разрежете!

Quick Hot Roasted Fish

Тонко нарежьте перец чили, не забудьте удалить семена, если вы не любите слишком острое. Добавьте кусочки в противень.

Quick Hot Roasted Fish

Возьмите петрушку, стебли нарубите, а листья отложите, они нам понадобятся позже. Посыпьте рыбу нарубленными стеблями и семенами фенхеля, добавьте морскую соль и свежемолотый черный перец и полейте оливковым маслом хорошего качества.

Quick Hot Roasted Fish

Теперь руками перемешайте рыбу со всем, что вы добавили в противень, чтобы рыба впитала все эти прекрасные ароматы. Поместите противень на верхнюю полку духовки и запекайте рыбу примерно 15 минут, пока она не станет хрустящей и золотистой.

Quick Hot Roasted Fish

Подавайте рыбу с простым овощным салатом. Возьмите любые овощи, которые вы найдете у себя в холодильнике, нарубите их вместе с листьями петрушки, которые мы оставили раньше, и заправьте салат соком, оставшимся в уже запеченных лимонах.

Bon Appétit!

0 comm.:

Post a Comment

Powered by Blogger.

GOOD FOOD All rights reserved © Blog Milk Powered by Blogger