GREEN AND YELLOW ZUCCHINI TART

posted on: August 28, 2012

A perfect rainy day dinner. Comfort food made healthy. Filling and satisfying. You should definitely try it!

IMG_2347

Ingredients:

For the crust:
2 cups whole wheat flour
1 tsp salt
¼ cup olive oil
About ½ cup ice-cold water

For the filling:
1 small green zucchini
1 small yellow zucchini
Olive oil
Dried oregano
Kosher salt and freshly ground black pepper

Method:

Thinly slice your zucchini and put the pieces in 1 layer on a table. Sprinkle with kosher salt and set aside till the liquid comes out from vegetables.

IMG_0668IMG_0671

Meanwhile prepare the crust. Preheat the oven to 190°C. Mix the flour and salt in a bowl. Drizzle with olive oil and stir it in with a fork until small pea-size balls form. Drizzle with water and continue to whisk until the flour absorbs it. Then knead the dough with your hands until it comes together in a ball. Oil a tart pan and transfer it to the pan forming a tart shell. Blind bake the crust for 20 min, then remove the weighs you used and toast for 10 min in the oven. When the crust is ready set it aside to cool.

Preheat the oven to 180°C. With a paper towel remove the excess liquid that condensed on zucchini. Arrange the zucchini slices in the tart crust in a circular pattern, drizzle with olive oil and sprinkle with dried oregano and freshly ground black pepper.

Bake the tart for 30 min until the zucchini is cooked through.

Bon Appétit!

IMG_2333

IMG_2341


Click "Continue" for the recipe in Russian
Тарт из зеленых и желтых кабачков

Ингредиенты:

Основа:
2 чашки цельнозерновой муки
1 чайная ложка соли
1/4 чашки оливкового масла
Около 1/2 чашки ледяной воды

Начинка:

По одному небольшому зеленому и желтому кабачку
Оливковое масло
Сушеный орегано
Крупная соль и свежемолотый черный перец

Способ приготовления:


Нарежьте кабачки тонкими кружочками и разложите в один слой на бумажные полотенца. Сверху посыпьте крупной солью и оставьте, чтобы вышла лишняя жидкость.


Разогрейте духовку до
190°C. В миске смешайте муку и соль и добавьте оливковое масло. Перемешайте вилкой, пока не образуются комочки размером с горошину. Добавьте воды и продолжайте перемешивать вилкой, пока она не впитается мукой. Затем руками вымесите тесто так, чтобы оно сформировалось в шар. Смажьте маслом форму для выпечки и выложите в нее тесто, прижимая его к краям формы так, чтобы получилась основа для тарта. Выпекайте вслепую в течение 20 мин, затем уберите бобы (или то, что вы использовали для веса при слепой выпечки) и выпекайте еще 10 мин. Достаньте форму из духовки и оставьте охлаждаться.


Уменьшите температуру в духовке до
180°C. С помощью бумажного полотенца уберите лишнюю жидкость, которая образовалась на поверхности кабачков. Выложите ломтики кабачков по кругу в форму для тарта, сбрызните оливковым маслом и посыпьте сушеным орегано и свежемолотым черным перцем.


Выпекайте тарт в течение 30 мин, пока не приготовятся кабачки.


Bon Appétit!

1 comm.:

Powered by Blogger.

GOOD FOOD All rights reserved © Blog Milk Powered by Blogger