BASIC TOMATO SAUCE

posted on: September 6, 2012

Having cooked your own tomato sauce once you will never go to a supermarket for a canned one again because not only can you eat it immediately but also keep a jar in the fridge and just heat it up any time you need it.

IMG_0080


Ingredients: 

2 medium onions

4 cloves of garlic
½–1 fresh red chilli
a small bunch of fresh thyme
400g canned tomatoes (chop them roughly if they’re whole)
extra virgin olive oil
sea salt and freshly ground black pepper

Method:


Slice the onions, smash and finely chop 4 cloves of garlic. Deseed the chilli and slice it thinly. Pick the thyme leaves and reserve some for garnish. Heat olive oil in a pan over a medium heat and add your onions, your chilli and the most of your garlic and stir them constantly, then after a couple of minutes add the thyme leaves but watch out – the olive oil will splash!


One more minute – and you can add the tomatoes. Bring to the boil and simmer for 5-7 minutes. Season with sea salt and freshly ground black pepper and add some more extra virgin olive oil for a deeper flavour. The sauce is done! When serving don’t forget to garnish with chopped garlic and fresh thyme leaves – it will freshen up the look and the taste of your dish!


You can optionally add smashed olives, or use traditional basil leaves instead of thyme. Pour the sauce over your pasta, or add it as a side to your beef, it’s even good with some kinds of fish, you can just try it and thus decide where you want it!


Bon Appétit!


IMG_0085

Click “Continue” for recipe in Russian (Нажмите “Continue” для рецепта на русском)


Базовый томатный соус

Ингредиенты:

2 луковицы 4 зубчика чеснока

половинка или целый перец чили
небольшой пучок свежего тимьяна
400 г консервированных томатов (крупно нарубите их, если вы купили целые)
оливковое масло extra virgin
морская соль и свежемолотый черный перец

Способ приготовления:


Тонко нарежьте лук, раздавите и мелко нарубите чеснок. Очистите чили от семян и тонко нарежьте. Оборвите листья тимьяна со стеблей и оставьте немного для сервировки. Разогрейте оливковое масло в сковороде на среднем огне и добавьте лук, чили и большую часть чеснока. Постоянно помешивайте и через пару минут добавьте тимьян, и будьте осторожны – оливковое масло начнет брызгаться!


Еще минута – и можно добавить помидоры. Доведите их до кипения и оставьте кипеть на медленном огне 5-7 минут. Добавьте морскую соль, свежемолотый черный перец и влейте еще немного оливкового масла для более глубокого вкуса. Соус готов! При подаче не забудьте посыпать сверху свежим нарубленным чесноком и тимьяном – это освежит и вид, и вкус вашего блюда!


Если хотите, в этот соус можно добавить раздавленные оливки, или использовать вместо тимьяна традиционный базилик. Соус можно добавить к пасте, а можно и к говядине, он хорош даже с некоторыми видами рыбы! Просто пробуйте и таким образом находите свое сочетание!


Bon Appétit!

0 comm.:

Post a Comment

Powered by Blogger.

GOOD FOOD All rights reserved © Blog Milk Powered by Blogger