WARM CURRIED CHICKEN SALAD

posted on: September 11, 2012

Chicken with greens make a perfect evening meal. The dish is filling and full of proteins and slow carbs. You will have your fill without excess centimeters!

02 Warm curried chicken salad

Ingredients (serves 2):

4 chicken thighs, boned and skinned (if you want an even lighter dish you can use 2 thighs and a half of breast)
1 Tbsp curry paste
a big bunch of fresh arugula (or any other greens you prefer)
4 plum tomatoes
extra virgin olive oil

Method:

Cut the chicken into bite-sized cubes, heat olive oil in a medium pan, add the chicken and fry it for 15 minutes stirring occasionally. Add curry paste, turn the heat a little up and fry for another 5 minutes till the chicken bites get tender golden crust (actually the chicken will have golden color anyway because of the curry paste but we are certainly talking here not only about the colors but the condition of chicken either).

When the chicken is done place your arugula on the plates, lay the chicken pieces over and add the tomatoes cut in quarters. Sprinkle with some good quality olive oil and dig in!

Bon Appétit!

01 Warm curried chicken salad

Нажмите “Continue” для рецепта на русском (Click “Continue” for recipe in Russian)


Теплый салат с курицей карри

Ингредиенты (2 порции):

4 куриных бедрышка, очищенных от кожи и костей (2 бедрышка можно заменить половиной грудки, если вы хотите сделать салат еще более легким)
1 столовая ложка карри
большая горсть свежей рукколы (или любой другой зелени, которую вы любите)
4 сливовидных томата
оливковое масло extra virgin

Способ приготовления:

Разогрейте в небольшой сковороде оливковое масло, порежьте куриные бедрышки на небольшие кусочки и добавьте их в сковороду. Жарьте в течение 15 минут, периодически помешивая, затем добавьте карри, увеличьте огонь и жарьте еще минут 5, пока курица не приобретет легкую золотистую корочку (к слову, золотистой она будет в любом случае, ведь мы добавили карри! Но разумеется, говорим мы не столько о цвете, сколько о состоянии прожарки курицы).

Когда курица будет готова, положите рукколу в тарелки, сверху выложите кусочки курицы и добавьте помидоры, разрезанные на четвертинки. Еще немного сбрызните оливковым маслом – и вперед, хватайте вилки!

Bon Appétit!

1 comm.:

Powered by Blogger.

GOOD FOOD All rights reserved © Blog Milk Powered by Blogger