I just love always to try to alter classic recipes to get a new taste in a familiar way.
This time it's everyone's favourite pesto. Try celery leaves, add some parsley and a couple tablespoons water and you will have all light, super refreshing yet creamy and comforting green goodness.
Ingredients (serves 4):
2 good handfuls of celery, leaves picked and roughly chopped
a handful of flat leaf parsley
1 garlic clove
a handful of pine nuts
extra virgin olive oil
2 tablespoons cold water
sea salt
a lemon for squeezing a little of juice
Method:
Lightly toast your pine nuts in a pan to make their flavour intense but save the creamy texture.
In a food processor pulse your garlic, celery leaves, parsley, pine nuts, 2 tablespoons cold water, a pinch of salt and extra virgin olive oil to taste. You can start with about 3 tablespoons, then add more until you get the desired texture. At the end squeeze just a little bit of lemon juice and stir it into the sauce, it will give you the best freshness you can only imagine in pesto.
A classic recipe also requires grated Parmesan cheese which I safely omit as pine nuts work just greatly in getting the creamy texture so you probably would not want to add extra calories when you can simply go without them.
The most popular way of using pesto is definitely adding lots of it to pasta. The popularity and wide spreading of this way doesn't make it dull or tasteless though. On the opposite, pesto pasta is a great comforting, filling and so pleasant to eat dish.
You can also add some pesto to your tomato soup, or use it to dress a steak, to put on the top of your pizza, to mix with grilled vegetables or cover your fish with it - all these things will work, no doubt. Just remember to cook enough of your dish because most probably you'll want some more!
Bon Appétit!
Нажмите "Continue" для рецепта на русском >>
This time it's everyone's favourite pesto. Try celery leaves, add some parsley and a couple tablespoons water and you will have all light, super refreshing yet creamy and comforting green goodness.
Ingredients (serves 4):
2 good handfuls of celery, leaves picked and roughly chopped
a handful of flat leaf parsley
1 garlic clove
a handful of pine nuts
extra virgin olive oil
2 tablespoons cold water
sea salt
a lemon for squeezing a little of juice
Method:
Lightly toast your pine nuts in a pan to make their flavour intense but save the creamy texture.
In a food processor pulse your garlic, celery leaves, parsley, pine nuts, 2 tablespoons cold water, a pinch of salt and extra virgin olive oil to taste. You can start with about 3 tablespoons, then add more until you get the desired texture. At the end squeeze just a little bit of lemon juice and stir it into the sauce, it will give you the best freshness you can only imagine in pesto.
A classic recipe also requires grated Parmesan cheese which I safely omit as pine nuts work just greatly in getting the creamy texture so you probably would not want to add extra calories when you can simply go without them.
The most popular way of using pesto is definitely adding lots of it to pasta. The popularity and wide spreading of this way doesn't make it dull or tasteless though. On the opposite, pesto pasta is a great comforting, filling and so pleasant to eat dish.
You can also add some pesto to your tomato soup, or use it to dress a steak, to put on the top of your pizza, to mix with grilled vegetables or cover your fish with it - all these things will work, no doubt. Just remember to cook enough of your dish because most probably you'll want some more!
Bon Appétit!
Нажмите "Continue" для рецепта на русском >>
Необыкновенно свежий соус песто
Я просто обожаю все время менять какие-то детали классических рецептах, чтобы добиться нового вкуса в уже знакомой и любимой форме.
Сегодня это всеми любимый соус песто. Возьмем немного сельдерея и петрушки, добавим пару ложек воды - и пожалуйста, получаем легкий, необыкновенно освежающий и при этом кремовый зеленый соус!
Ингредиенты (4 порции):
2 горсти листьев сельдерея
горсть петрушки
зубчик чеснока
горсть кедровых орешков
оливковое масло extra virgin
2 столовые ложки холодной воды
морская соль
свежевыжатый лимонный сок
Способ приготовления:
Слегка подрумяньте на сковороде кедровые орешки, чтобы раскрыть их вкус, но не переусердствуйте - нам нужно сохранить их кремовую текстуру!
В блендере / кухонном комбайне измельчите чеснок, листья сельдерея, петрушку, кедровые орешки, 2 столовых ложки холодной воды, щепотку морской соли и оливковое масло extra virgin по вкусу. Можно начать примерно с 3 столовых ложек масла, а затем добавить больше, пока вы не добьетесь желаемой текстуры. В самом конце выжмите немного лимонного сока и вмешайте его в ваш соус, это даст вам самую прекрасную свежесть вкуса, которую вы только можете представить в соусе песто.
Классический рецепт песто также предполагает тертый сыр пармезан, который мы смело пропускаем, так как кедровые орешки прекрасно делают свою работу в создании кремовой текстуры, так что вы наверняка не захотите добавить в ваше блюдо лишние калории, когда их можно легко и незаметно избежать!
Самый известный способ использовать песто - это, конечно, добавить его к пасте. Популярность и распространенность этого способа отнюдь не делает его скучным и неинтересным. Напротив, паста песто - это прекрасное сытное, приятное на вкус и несущее радость жизни блюдо.
Помимо этого, можно добавить песто в томатный суп, или к стейку, или к пицце, или смешать с овощами на гриле, или даже покрыть им рыбу - все это сработает без сомнения! Только готовьте достаточное количество вашего блюда, потому что есть огромная вероятность, что вы захотите еще тарелочку!
Bon Appétit!
0 comm.:
Post a Comment